Trwa ładowanie...
d3opjq2
14-04-2012 00:45

Kapusta z grzbami w muszelkach

Przepis
2.8
(6 głosów)
Oceń:
d3opjq2
Składniki
  • kostka bulionu grzybowego Knorr
  • 1 kg kapusty kiszonej
  • kilka ziaren ziela angielskiego
  • makaron conchiglioni ( grube muszle)
  • kostka bulionowa z oliwą z oliwek ziołami Knorr
  • grzyby suszone ( jak najwięcej)
  • pieprz
  • liść laurowy
Przepis

1.Kostkę bulionu grzybowego rozpuść w 1/2 l wrzątku,włóż kapustę i gotuj do miękkości.Zalane wrzątkiem grzyby mocz 30 minut,pokrój.Odlej połowę bulionu z kapusty,dodaj do kapusty grzyby z wodą.Gotuj 30 minut.
2.Kostkę bulionu z oliwek rozpuść w 1/2 l wrzątku.W bulionie ugotuj makaron na półmiękko.
3.W muszle nałóż farsz kapuściano-grzybowy.Jeśli farsz jest za mokry odcedź go.

Przepis dodał użytkownik wiwona42

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3opjq2
d3opjq2
d3opjq2
Więcej tematów
d3opjq2