14-04-2012 00:45
Kapusta z grzbami w muszelkach
Przepis
2.8
(6 głosów)
Oceń:
Składniki
- kostka bulionu grzybowego Knorr
- 1 kg kapusty kiszonej
- kilka ziaren ziela angielskiego
- makaron conchiglioni ( grube muszle)
- kostka bulionowa z oliwą z oliwek ziołami Knorr
- grzyby suszone ( jak najwięcej)
- pieprz
- liść laurowy
Przepis
1.Kostkę bulionu grzybowego rozpuść w 1/2 l wrzątku,włóż kapustę i gotuj do miękkości.Zalane wrzątkiem grzyby mocz 30 minut,pokrój.Odlej połowę bulionu z kapusty,dodaj do kapusty grzyby z wodą.Gotuj 30 minut.
2.Kostkę bulionu z oliwek rozpuść w 1/2 l wrzątku.W bulionie ugotuj makaron na półmiękko.
3.W muszle nałóż farsz kapuściano-grzybowy.Jeśli farsz jest za mokry odcedź go.
Przepis dodał użytkownik wiwona42
Podziel się opinią
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.