Trwa ładowanie...
d1smak7
11-04-2012 15:18

Tofu panierowane

Przepis
5.0
(2 głosy)
Oceń:
d1smak7
Składniki
  • 1 kostka (160 g) tofu marynowanego
  • 180 g kuskusu
  • 375 ml wody
  • 40 g orzechów włoskich, drobno posiekanych
  • 1 czubata łyżeczka posiekanego szczypiorku
  • 1 jajko
  • 1 czubata łyżka mąki ziemniaczanej
  • sól i pieprz do smaku
  • kilka kropli oleju do smażenia
Przepis

1. Kuskus wrzucamy do miski, wlewamy wrzącą wodę, przykrywamy szczelnie folią i odstawiamy na 10 minut. Odkrywamy folię i studzimy przez chwilę. (Kuskus nie powinien być zbyt gorący, żebyśmy mogli wyrabiać ciasto rękami).
2. Gotowy kuskus łączymy z orzechami włoskimi, jajkiem, szczypiorkiem oraz mąką ziemniaczaną. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem, a następnie wyrabiamy rękami na jednolitą masę.
3. Kostkę tofu kroimy na pół, a następnie jeszcze raz na pół, tak żeby uzyskać cztery plastry.Każdy plaster obtaczamy dokładnie w panierce z kuskusa. Przekładamy na patelnię, smażymy pod przykryciem po 3 ? 4 minuty z każdej strony.

Przepis dodał użytkownik polsoja

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1smak7
d1smak7
d1smak7
Więcej tematów
d1smak7