Trwa ładowanie...
d45ptvm
11-04-2012 15:09

Krem z brokułów i tofu

Przepis
5.0
(4 głosy)
Oceń:
d45ptvm
Składniki
  • 100 g obranej cebuli
  • 1 kostka (180 g) tofu naturalnego
  • 400 g brokułów, umytych i oczyszczonych
  • 35 g szczypiorku dymki
  • 1 łyżeczka suszonego tymianku
  • 1 łyżeczka chrzanu japońskiego wasabi
  • 2 łyżki masła
  • 1 łyżka oleju
  • 800 - 900 ml bulionu
Przepis

1. Tofu kroimy w niedużą kostkę, brokuły kroimy na mniejsze kawałki, cebulę i szczypior drobno siekamy.
2. Rozgrzewamy olej w garnku, dodajemy masło. Kiedy masło się roztopi, wrzucamy cebulę, mieszając smażymy przez 2 minuty. Wrzucamy szczypior, krótko podsmażamy, a następnie dodajemy brokuły, tofu i tymianek, ponownie krótko podsmażamy, wlewamy bulion i wrzucamy wasabi.
3. Gotujemy pod przykryciem przez 10 minut od momentu zagotowania. Zestawiamy z ognia, studzimy przez chwilę, a następnie przekładamy do blendera. Miksujemy do uzyskania gładkiej, jednolitej konsystencji.
Przed podaniem podgrzewamy.

Przepis dodał użytkownik polsoja

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d45ptvm
d45ptvm
d45ptvm
Więcej tematów
d45ptvm