Trwa ładowanie...
d1isndy
11-03-2012 18:32

Kartoflanka

Przepis
3.8
(16 głosów)
Oceń:
d1isndy
Składniki
  • - kawałek wędzonego boczku
  • - 1 cebula
  • - kawałek selera
  • - 1 marchew
  • -1 pietruszka
  • -sól, pieprz
  • - pół kilo ziemniaków
  • - wywar mięsny - ew. z kostki, choć nie pochwalalm ;)
Przepis

Boczek i warzywa kroimy w kostkę. Na niewielkiej ilości oleju podsmażamy boczek, a jak się trochę wytopi, dodajemy warzywa.
Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę i gotujemy w bulionie. Po ok. 10 min dodajemy podsmażone warzywa razem z boczkiem. Gotujemy aż do miękkości ziemniaków. Przed podaniem posypać zieloną pietruszką, jeśli nikt nie boi się witamin.

Przepis dodał użytkownik Ewa_Schmidt

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1isndy
d1isndy
d1isndy
Więcej tematów
d1isndy