Jak zrobić jajka a'la mimoza? Genialny przepis nie tylko na Wielkanoc
Przepis
Jajka a'la mimoza to świetny pomysł na świąteczną przystawkę. Przepis jest niezwykle prosty i wywodzi się z kuchni francuskiej. Swoją nazwę zawdzięcza żółtym kwiatom mimozy. W podstawowej wersji potrzebujemy jedynie wiejskich jajek, dobrego majonezu (najlepiej domowej roboty) i świeżych ziół. My jednak postanowiliśmy nieco wzbogacić to danie.
3.6
(5 głosów)
Oceń:
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2 |
Okazja: |
Źródło: 123RF
Przepis
- Jajka studzimy, oddzielamy żółtka od białek. Żółtka dobrze rozcieramy, mieszamy z majonezem, wkładamy z powrotem.
- Dekorujemy liśćmi sałaty, układamy filet anchois na wierzchu i dodajemy listek mięty. Zjadamy, nie zapominając o lampce czerwonego wina, najlepiej bourgunda. Proste!
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Jak zrobić jajka a'la mimoza? Genialny przepis nie tylko na Wielkanoc
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.