Trwa ładowanie...
d4cve4e
29-02-2012 22:03

La kieszonki, czyli bananowo-orzechowe nadzienie w cieście francuskim

Przepis
5.0
(3 głosy)
Oceń:
d4cve4e
Składniki
  • - jeden dojrzały banan
  • - garść pokrojonych orzechów laskowych
  • - łyżeczka cukru waniliowego
  • - pół łyżeczki kakao
  • - gotowe ciasto francuskie
  • - białko jajka
  • - ciut czułości
  • - jednak myśl o Ukochanym
  • - jeden szczery uśmiech
Przepis

Wymieszać banan, orzechy, kakao i cukier waniliowy, tworząc nadzienie.Włożyć ciut czułości. Ciasto francuskie pokroić w kwadraty 10 x 10cm. Nałożyć nadzienie, pomyśleć o Ukochanym, złożyć w kieszonki (prawa strona, lewa strona, góra). Posmarować białkiem jajka, uśmiechnąć się do radości, jaką sprawimy Ukochanemu, wstawić kieszonki do piekarnika nagrzanego do 200 C, piec ok. 20 minut. Podać kieszonki i zdobyć serce wymarzonego mężczyzny.

Przepis dodał użytkownik kawoszka

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d4cve4e
d4cve4e
d4cve4e
Więcej tematów
d4cve4e