Trwa ładowanie...
d1gfj40
29-02-2012 21:12

Dorsz w musztardowym sosie

Przepis
4.1
(8 głosów)
Oceń:
d1gfj40
Składniki
  • 2 filety z dorsza
  • 1/2 kostki rosołowej
  • 6 łyżek oleju rzepakowego
  • 100 ml śmietany 18 %
  • 1 łyżka masła
  • 3 duże łyżki musztardy sarepskiej
  • sól
  • świeżo mielony pieprz
  • 3-4 liście sałaty lodowej
Przepis

Sałatę dokładnie płuczemy, osuszamy, rozrywamy na małe kawałeczki, układamy na półmisku. Filety dokładnie myjemy. Foremką do ciast w kształcie serca wycinamy kawałki ryby. Kostkę rosołową kruszymy, mieszamy z olejem i powstałą pastą smarujemy "serca" ryby. Na patelni rozpuszczamy masło, wlewamy śmietanę, po 2 minutach dodajemy musztardę. Dokładnie mieszamy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Drugą patelnię z grubym dnem nagrzewamy i obsmażamy na niej z obu stron serduszka dorsza. Gorące serduszka kładziemy na sałacie, polewamy odrobiną sosu śmietanowo- musztardowego. Sos nalewamy także do małej miseczki, którą kładziemy na skraju półmiska. Rybkę podajemy od razu po przygotowaniu.

Przepis dodał użytkownik Bernadetta

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1gfj40
d1gfj40
d1gfj40
Więcej tematów
d1gfj40