Trwa ładowanie...
d32rg21
11-05-2008 11:11

Ryż z warzywami

Przepis
4.3
(6 głosów)
Oceń:
d32rg21
Składniki
  • *Ryż 3 woreczki
  • *Warzywa na patelnię mrożone
  • *Sos do potraw chińskich może być knorra
  • *Oliwa z oliwek lub olej
  • *Kostka bulionowa
  • *Czosnek granulowany lub wyciśnięty
Przepis

W garnku do wrzącej i osolonej wody wrzucamy ryż, gotujemy tyle ile jest na przepisie, na opakowaniu. Na patelni rozgrzewamy oliwę i wrzucamy warzywa. Smażymy na wolnym ogniu co chwilę mieszając. Kiedy warzywa są miękkie, dolewany sos do potraw chinśkich, posypujemy czosnkiem i dajemy jedną kostkę bulionową. Mieszamy i gotujemy na wolnym ogniu pod przykryciem, co chwilę dokładnie mieszając. Ryż odcedzamy, wysypujemy na talerz i układamy na nim warzywa. Danie dla 3-4 osób. Smacznego!!!

Przepis dodał użytkownik elffirka89

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d32rg21
d32rg21
d32rg21
Więcej tematów
d32rg21