29-02-2012 15:25
Awokado z wędzonym łososiem lub krewetkami
Przepis
3.9
(18 głosów)
Oceń:
Składniki
- 2 dojrzałe avocado
- 10 obranych krewetek koktajlowych lub ok 40 g łososia wędzonego
- sok z połowy cytryny
- 150 g serka mascarpone
- 1/2 ząbka czosnku
- kilka kropli ostrego sosu chili
- 1 łyżka musztardy francuskiej
- sól, pieprzgrzanki, pistacje, szczypiorek
Przepis
Awokado przecinam wzdłuż na pół, wyjmuję miąższ łyżeczką, kroję go na kwadraciki, skrapiam częścią soku z cytryny, wkładam do miski.
Łupinki awokado oczyszczam i wkładam do zamrażalnika.
Mieszam mascarpone z musztardą, posiekanym i roztartym czosnkiem i resztą soku z cytryny, doprawiam sosem chili, solą i pieprzem. Dodaję posiekane awokado, krewetki lub łososia, delikatnie mieszam.
Sałatką napełniam wydrążone połówki.
Podaję schłodzone, z grzankami, posypane pistacjami i szczypiorkiem
Przepis dodał użytkownik lolo101455
Podziel się opinią
2
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.