Trwa ładowanie...
d3tx42q
28-02-2012 20:13

Brzoskwinki rumowe

Przepis
5.0
(2 głosy)
Oceń:
d3tx42q
Składniki
  • 2 brzoskwinie
    • 4 łyżki rumu
    • 2 łyżki cukru
    • 2 gozdziki
    • szczypta cynamonu
    • sok wyciśnięty z jednej cytryny
    • 4 łyżeczki konfitury z wiśni
    • drobno posiekane suszone morele do dekoracji
Przepis

Zagotowujemy wodę z cukrem. Wkładamy goździki i wsypujemy cynamon. Przekrojone na pół i wydrążone z pestki brzoskwinie wkładamy do wody i gotujemy ok. 2 minuty. Wyjmujemy. Nakłuwamy miąższ widelcem i polewamy rumem. W mioejsce po pestce nakładamy po łyżeczce konfitury. Układamy w naczyniu żaroodpornym i wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika, na 10 minut. Podajemy na gorąco, udekorowane drobno posiekanymi, suszonymi morelami.

Przepis dodał użytkownik sylwia.chmielek

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3tx42q
d3tx42q
d3tx42q
Więcej tematów
d3tx42q