Trwa ładowanie...
d3fquh1
28-02-2012 19:40

Zrazy wołowe zawijane z ogórkiem

Przepis
2.7
(21 głosów)
Oceń:
d3fquh1
Składniki
  • 8 płatów mięsa wołowego(z rostbefu)
    • 2 kiszone ogórki
    • sól i pieprz do mięsa
    • 2 szczypty gałki muszkatołowej
    • 4 łyżki zimnego masła
    • oliwa
    • tarta bułka do panierowania
    • 1,5 szklanki wody
    • 3 ziarenka ziela angielskiego
    • 1 liść laurowy
    • duża cebula
    • do smaku Kucharek Meksykański
Przepis

Mięso cienko rozbijamy tłuczkiem. Oprószamy solą i pieprzem wymieszanym z gałką muszkatołową. Odstawiamy na chwilę do lodówki. Ogórki kroimy wzdłuż na cztery części.Na każdym płacie mięsa kładziemy po kilka kawałeczków masła i na brzegu, po kawałku ogórka. Ścisło zwijamy w roladkę.

Gotowe smarujemy oliwą i dokładnie obtaczamy w tartej bułce. Smażymy na gorącym tłuszczu aż się zrumienią z każdej strony. Przekładamy do garnka,wlewamy 1,5 szklanki wody,tak aby zrazy nie pływały.Wkładamy liść laurowy i ziele. Dusimy pod przykryciem. Cebulę siekamy i podsmażamy na patelni na tłuszczu ze smażenia. Przekładamy do garnka. Co jakiś czas lekko mieszamy w garnku aby mięso nie przywarło do dna. Jeśli woda nazbyt wyparuje,wówczas dolewamy.Próbujemy sosu i doprawiamy Kucharkiem i świeżo zmielonym pieprzem do smaku.

Przepis dodał użytkownik sylwia.chmielek

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3fquh1
d3fquh1
d3fquh1
Więcej tematów
d3fquh1