Trwa ładowanie...
d4mbcp8
28-02-2012 17:41

polędwiczki z sosem chrzanowym

Przepis
4.4
(30 głosów)
Oceń:
d4mbcp8
Składniki
  • 1. 0,5 kg polędwiczek wieprzowych
  • 2. 2 łyżki miodu
  • 3. Przyprawa do mięs
  • 4. 2 jajka ugotowane na twardo
  • 5. chrzan śmietankowy 200 gramów
  • 6. 200 gramów masła
  • 7. olej
  • 8. sól i pieprz
Przepis

1. Polędwiczki myjemy i oczyszczamy. Następnie marynujemy w oleju i przyprawie do mięs. Pozostawiamy na ok 30-60 min.
2. W międzyczasie zabieramy się za nasz sos.
Do miski wrzucamy miękkie masło, miód, chrzan śmietanowy i jajka (ścieramy na tace lub drobno siekamy).Wszystko dobrze mieszamy lub miksujemy blenderem.
3. Polędwiczki obsmażamy ze wszystkich stron aż się ładnie zarumienią następnie wkładamy do piekarnika na czas 30-40 min na 200 C. Sprawdzamy czy się ładnie upiekły.
Polędwiczki będą pyszne i soczyste. Podajemy z przygotowanym wcześniej sosem i oczywiście sałatką!
Życzę Smacznego!

Przepis dodał użytkownik Breathe21

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d4mbcp8
d4mbcp8
d4mbcp8
Więcej tematów
d4mbcp8