Trwa ładowanie...
d3rdagf
28-02-2012 12:10

Kruche babeczki z puszystym kremem i truskawkami

Przepis
4.8
(4 głosy)
Oceń:
d3rdagf
Składniki
  • Ciasto:
  • 150g mąki
  • 100g margaryny
  • 2 łyżki cukru
  • 3 łyżki kwaśnej śmietany
  • 2 żółtka
  • ? łyżeczki proszku do pieczenia
  • Szczypta soli
  • 300g truskawek
    • Krem śmietankowy:
  • 400 ml mleka
  • 100 g masła lub margaryny
  • 1 budyń śmietankowy bez cukru
  • 2 łyżki cukru
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • 1 żółtko
Przepis

Mleko,cukier,budyń śmietankowy,mąkę ziemniaczaną i żółtka
wymieszać i
ugotować budyń.
Miękkie masło lub margarynę utrzeć na puch,dodawać stopniowo
wystudzony budyń. Ucierać aż powstanie puszysty krem.

Z podanych składników zagnieść ciasto. Uformować je w kulę i
zawinąć w folię. Wstawić na 30 minut do lodówki. Ciastem wylepić
posmarowane tłuszczem foremki. Piec około 10 minut w piekarniku
rozgrzanym d0 200 stopni. Wystudzone babeczki wyjąć z foremki.
Truskawki opłukać, usunąć szypułki.Owoce pokroić w plasterki . Kruche
babeczki napełnić kremem śmietankowym. Na wierz ułożyć truskawki.
Posypać cukrem pudrem

Przepis dodał użytkownik eluchap56

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3rdagf
d3rdagf
d3rdagf
Więcej tematów
d3rdagf