Trwa ładowanie...
d4e35ip
10-05-2008 19:39

Czerwona sałatka z owoców

Przepis
5.0
(2 głosy)
Oceń:
d4e35ip
Składniki
  • 225 g truskawek
  • 100 g malin
  • 225 g czerwonej porzeczki
  • 100 g owoców morwy lub jeżyn
  • 450 g czerwonych czereśni lub wisni
  • Syrop
  • 100 g cukru
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 2 łyżki koniaku
Przepis

Przygotować syrop z cukru: wsyp cukier do małego rondelka i zalej 300 ml wody.. Doprowadzić do wrzenia i gotuj przez 2 ? 3 minuty, aż powstanie syrop. Dodaj sok z cytryny i koniak. Wymieszaj i odstaw do schłodzenia. Przygotuj owoce i włóż do salaterki. Zalej syropem i lekko wymieszaj, tak aby owoce pokryły się syropem. Schładzaj w lodówce przez ok. 30 minut. Smacznego.

Przepis dodał użytkownik majaa

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d4e35ip
d4e35ip
d4e35ip
Więcej tematów
d4e35ip