10-05-2008 19:39
Czerwona sałatka z owoców
Przepis
5.0
(2 głosy)
Oceń:
Składniki
- 225 g truskawek
- 100 g malin
- 225 g czerwonej porzeczki
- 100 g owoców morwy lub jeżyn
- 450 g czerwonych czereśni lub wisni
- Syrop
- 100 g cukru
- 1 łyżka soku z cytryny
- 2 łyżki koniaku
Przepis
Przygotować syrop z cukru: wsyp cukier do małego rondelka i zalej 300 ml wody.. Doprowadzić do wrzenia i gotuj przez 2 ? 3 minuty, aż powstanie syrop. Dodaj sok z cytryny i koniak. Wymieszaj i odstaw do schłodzenia. Przygotuj owoce i włóż do salaterki. Zalej syropem i lekko wymieszaj, tak aby owoce pokryły się syropem. Schładzaj w lodówce przez ok. 30 minut. Smacznego.
Przepis dodał użytkownik majaa
Podziel się opinią
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.