Trwa ładowanie...
dgnyg6e
27-02-2012 16:11

Carpaccio z gruszek i czekolady

Przepis
Oceń jako pierwszy:
dgnyg6e
Składniki
  • 1 duża gruszka typu Konferencja
  • kilka kostek dobrej gatunkowo czekolady - mlecznej lub gorzkiej (bądź krem czekoladowy)
Przepis

Czekoladę łamiemy na kawałki, rozpuszczamy w kąpieli wodnej (stawiając miseczkę z czekoladą na garnku w którym gotuje się woda) lub w mikrofalówce.
Gruszkę dokładnie myjemy, kroimy w cienkie plasterki (np. przy pomocy krajalnicy) i układamy dachówkowo na płaskim talerzu. Polewamy roztopioną czekoladą. Od razu podajemy.

Przepis dodał użytkownik ilka_86

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
dgnyg6e
dgnyg6e
dgnyg6e
Więcej tematów
dgnyg6e