Trwa ładowanie...
d1147vw
27-02-2012 16:07

Mocno waniliowa Panna Cotta z sosem truskawkowym

Przepis
3.0
(1 głos)
Oceń:
d1147vw
Składniki
  • 200 ml śmietany 30%
  • 200 ml tłustego mleka
  • 8 dkg cukru pudru
  • 1 łyżka cukru waniliowego
  • 2 laski wanilii
  • 3 łyżeczki żelatyny
    • Sos truskawkowy:
    • 20 dkg truskawek
  • 3 łyżki cukru
    • Dodatkowo:
    • kilka kostek czekolady
Przepis

Żelatynę rozpuszczamy w 3 łyżkach gorącej wody. Podgrzewamy mleko, śmietanę, cukier oraz laski wanilii wraz z wydrążonym miąższem. Dodajemy rozpuszczaną żelatynę. Wlewamy do foremek bądź miseczek, odstawiamy do ostygnięcia a potem wstawiamy do lodówki celem schłodzenia. Czekoladę roztapiamy na parze, polewamy nią talerze. Wykładamy na to stężoną pannę cottę. Podajemy deser polany sosem truskawkowym.

Przepis dodał użytkownik ilka_86

Podziel się opinią

1

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1147vw
d1147vw
d1147vw
Więcej tematów
d1147vw