Trwa ładowanie...
d2slbiy
27-02-2012 16:01

Deser Walentynkowy

Przepis
5.0
(2 głosy)
Oceń:
d2slbiy
Składniki
  • 1 wiśniowa galaretka
  • 1 budyń truskawkowy
  • 2 łyżki cukru
  • 2 szklanki mleka
  • 20 g gorzkiej czekolady
  • biszkopciki do dekoracji
Przepis

Galaretkę rozpuszczam w 1 i 3/4 szklanki gorącej wody, mieszam do rozpuszczenia i przelewam na duże płaskie naczynie. Zostawiam do ostudzenia i całkowitego stężenia najlepiej do lodówki. Wycinam ze stężonej galaretki serduszka, a resztę galaretki rozdrabniam. Budyń gotuję według przepisu na opakowaniu (w połowie mleka rozrabiam proszek budyniowy, dodaję cukier, resztę mleka zagotowuję, wlewam do niego mieszankę budyniową i mieszam. Zostawiam do ostudzenia. Pucharki wykładam serduszkami galaretkowymi, wykładam całkowicie ostudzony budyń, rozdrobnioną galaretkę, całość posypuję startą czekoladą i od razu podaję.

Przepis dodał użytkownik ilka_86

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2slbiy
d2slbiy
d2slbiy
Więcej tematów
d2slbiy