27-02-2012 16:01
Deser Walentynkowy
Przepis
5.0
(2 głosy)
Oceń:
Składniki
- 1 wiśniowa galaretka
- 1 budyń truskawkowy
- 2 łyżki cukru
- 2 szklanki mleka
- 20 g gorzkiej czekolady
- biszkopciki do dekoracji
Przepis
Galaretkę rozpuszczam w 1 i 3/4 szklanki gorącej wody, mieszam do rozpuszczenia i przelewam na duże płaskie naczynie. Zostawiam do ostudzenia i całkowitego stężenia najlepiej do lodówki. Wycinam ze stężonej galaretki serduszka, a resztę galaretki rozdrabniam. Budyń gotuję według przepisu na opakowaniu (w połowie mleka rozrabiam proszek budyniowy, dodaję cukier, resztę mleka zagotowuję, wlewam do niego mieszankę budyniową i mieszam. Zostawiam do ostudzenia. Pucharki wykładam serduszkami galaretkowymi, wykładam całkowicie ostudzony budyń, rozdrobnioną galaretkę, całość posypuję startą czekoladą i od razu podaję.
Przepis dodał użytkownik ilka_86
Podziel się opinią
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.