27-02-2012 15:59
Sałata z fetą i arbuzem
Przepis
3.9
(10 głosów)
Oceń:
Składniki
- główka lodowej sałaty
- 280 g sera feta
- 500 g arbuza
- 1 czerwona cebula
- listki świeżej melisy
- Dressing:
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżka octu winnego
- 1 łyżka miodu
- szczypta pieprzu
Przepis
Sałatę myjemy, osuszamy, a następnie rwiemy na mniejsze kawałki. Fetę i arbuza kroimy w kostkę. Cebulę obieramy i siekamy w cienkie krążki.
Wszystkie składniki umieszczamy w dużej misce i mieszamy ze sobą.
Dressing: Oliwę miksujemy z octem winnym, miodem i pieprzem. Najlepiej to robić w małym słoiczku, aby wszystkie składniki sosu dobrze się połączyły. Sałatkę przed podaniem polewamy dressingiem i posypujemy posiekanymi listkami melisy.
Przepis dodał użytkownik ilka_86
Podziel się opinią
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.