Trwa ładowanie...
d2fzb3s
27-02-2012 15:17

"Pomidorowe kulki mięsne"

Przepis
2.0
(4 głosy)
Oceń:
d2fzb3s
Składniki
  • - pół kilo mielonego mięsa, jakie lubimy
  • - 2 ząbki posiekanego czosnku
  • - 3 jaja
  • - mały słoiczek przecieru pomidorowego
  • - zioła jak np. majeranek bądź oregano
  • - tarta bułka
Przepis

Wszystkie składniki starannie wymieszać. Bułkę tartą dać "na oko" tak, żeby mięso było spójne. Formować niewielkie kulki w dłoniach zmoczonych zimną wodą i smażyć na oleju po mniej więcej 3 min z każdej strony, ale to trzeba patrzeć, kiedy mięso jest dosmażone.
Pysznie smakują oczywiście z ziemniakami posypanymi koperkiem albo i nie.

Przepis dodał użytkownik Ewa_Schmidt

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2fzb3s
d2fzb3s
d2fzb3s
Więcej tematów
d2fzb3s