Trwa ładowanie...
d3jqva4
27-02-2012 15:03

Batonik Knoppers

Przepis
4.0
(9 głosów)
Oceń:
d3jqva4
Składniki
  • MASA MLECZNA: 1/4 szkl. cukru, 1/4 szkl. mleka, 17,5 dag masła, 1 1/2 szkl. mleka w proszku.
    • MASA CZEKOLADOWA: 20 dag kremu czekoladowego, 10 dag masła, łyżka kakao, 10 dag zmielonych orzechów laskowych, andruty, polewa czekoladowa.
Przepis

1. Mleko z cukrem zagotować. Ostudzić. Masło utrzeć, dodawać na przemian zwykłe mleko i to w proszku.
2. Masło utrzeć, dodać kakao i krem czekoladowy. Na koniec dodać podsmażone orzechy.
3. Wafle przekładać na przemian masami, tak, by były po 2 warstwy oby kremów. Na noc wstawić do lodówki. Polać polewą, pokroić w kwadraty.

Przepis dodał użytkownik czekoladka_m

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3jqva4
d3jqva4
d3jqva4
Więcej tematów
d3jqva4