Trwa ładowanie...
d16l9mr
26-02-2012 20:27

Roladki z brokułem i papryką

Przepis
3.0
(6 głosów)
Oceń:
d16l9mr
Składniki
  • 4 kotlety ze schabu ( po około 150 g )
  • 1 brokuł bez dolnej części
  • 1 czerwona papryka
  • 2 łyżka masła
  • sól do smaku
  • papryka ostra do smaku
  • pieprz kolorowy do smaku
  • piri piri do smaku
  • 1 łyżka kaszy manny
Przepis

Brokuła posiekać, paprykę po usunięciu gniazda nasiennego pokroić w kostkę.
Na patelni rozgrzać masło i wrzucić pokrojone warzywa.
Chwilę smażyć, doprawić do smaku solą, pieprzem i ostrą papryką.
Dodać kaszę mannę i wymieszać nadzienie.
Kotlety opłukać, osuszyć i cienko rozbić tłuczkiem do mięsa.
Każdy kotlet oprószyć solą, pieprzem kolorowym i piri piri.
Farsz podzielić na 4 części i nałożyć po jednej na każdy kotlet.
Zwinąć roladki i zawinąć każdą z osobna w folię spożywczą zawiązując końce aby podczas gotowania roladki się nie rozleciały.
Roladki włożyć do garnka, zalać zimną wodą tak aby były zakryte i gotować 20 minut od zagotowania siew wody.
Po ugotowaniu roladki podawać bezpośrednio lub podsmażyć na patelni.
Podawać np. z frytkami i surówką z kapusty pekińskiej w sosie jogurtowo koperkowym.

Przepis dodał użytkownik zewaewa

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d16l9mr
d16l9mr
d16l9mr
Więcej tematów
d16l9mr