Roladki z brokułem i papryką
- 4 kotlety ze schabu ( po około 150 g )
- 1 brokuł bez dolnej części
- 1 czerwona papryka
- 2 łyżka masła
- sól do smaku
- papryka ostra do smaku
- pieprz kolorowy do smaku
- piri piri do smaku
- 1 łyżka kaszy manny
Brokuła posiekać, paprykę po usunięciu gniazda nasiennego pokroić w kostkę.
Na patelni rozgrzać masło i wrzucić pokrojone warzywa.
Chwilę smażyć, doprawić do smaku solą, pieprzem i ostrą papryką.
Dodać kaszę mannę i wymieszać nadzienie.
Kotlety opłukać, osuszyć i cienko rozbić tłuczkiem do mięsa.
Każdy kotlet oprószyć solą, pieprzem kolorowym i piri piri.
Farsz podzielić na 4 części i nałożyć po jednej na każdy kotlet.
Zwinąć roladki i zawinąć każdą z osobna w folię spożywczą zawiązując końce aby podczas gotowania roladki się nie rozleciały.
Roladki włożyć do garnka, zalać zimną wodą tak aby były zakryte i gotować 20 minut od zagotowania siew wody.
Po ugotowaniu roladki podawać bezpośrednio lub podsmażyć na patelni.
Podawać np. z frytkami i surówką z kapusty pekińskiej w sosie jogurtowo koperkowym.
Przepis dodał użytkownik zewaewa
Podziel się opinią
Komentarze