Trwa ładowanie...
d9hj9a9
26-02-2012 15:03

GULASZ Z DZICZYZNY

Przepis
3.7
(12 głosów)
Oceń:
d9hj9a9
Składniki
  • 650-700 G MIĘSA Z DZIKA
  • 1 CZERWONA PAPRYKA
  • 25 DAG PIECZAREK
  • 1 DUŻA CEBULA
  • GRZYBKI SUSZONE
  • KONCENTRAT POMIDOROWY
  • BULION
  • PRZYPRAWY (LIŚĆ LAUROWY, ZIELE ANGIELSKIE, JAŁOWIEC, ZIARNA PIEPRZU, PIEPRZ ZIOŁOWY)
  • SÓL CZOSNKOWA
Przepis

MIĘSO WYTRYBOWAĆ POKROIĆ W ZGRABNĄ KOSTKĘ, PRZYPRAWIĆ SOLĄ CZOSNKOWĄ I PIEPRZEM-ODSTAWIĆ NA 1-2 GODZ. W CHŁODNE MIEJSCE.
PO TYM CZASIE MIĘSO OBSMAŻYĆ (DOŚĆ MOCNO) I ZALAĆ NIEWIELKĄ ILOŚCIĄ BULIONU. PIECZARKI I CEBULĘ POKROJONĄ W TALARKI ZESZKLIĆ, DODAĆ DO GULASZU. NASTĘPNIE WRZUCIĆ POKROJONA W KOSTKĘ PAPRYKĘ. CAŁOŚĆ DOPRAWIĆ PRZYPRAWAMI I DUSIĆ OK 2 GODZ. NA KOŃCU DODAĆ TROSZECZKĘ KONCENTRATU POMIDOROWEGO -TAK DO SMAKU
GULASZ ZAPRAWIĆ ZASMAŻKĄ ZROBIONĄ Z DWÓCH ŁYŻEK MĄKI I MASŁA.

GULASZ MOŻNA POSYPAĆ PIETRUSZKĄ

SMACZNEGO !!!

Przepis dodał użytkownik otylia-sieczka

Podziel się opinią

1

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d9hj9a9
d9hj9a9
d9hj9a9
Więcej tematów
d9hj9a9