Trwa ładowanie...
d2qduu9
26-02-2012 14:30

Rolada prosto w serce

Przepis
3.0
(1 głos)
Oceń:
d2qduu9
Składniki
  • Składniki na ciasto:
    • 3 jajka
  • 2 łyżki drobnego cukru
  • 3 łyżki mąki pszennej
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
  • dodatkowo: 1 opakowanie cukru waniliowego (16 g)
  • masa
  • 1 budyń 3/4 litra mleka
  • 0,4 litra
  • 3/4 kostki masła
  • puszka brzoskwiń
  • 1 galaretka
Przepis

Białka oddzielić od żółtek, ubić na sztywną pianę. Dosypać cukier i dalej ubijać. Dodawać kolejno żółtka, dalej ubijając. Na koniec wsypać mąki wymieszane z proszkiem, delikatnie wymieszać.

Blachę o boku 28 - 34 cm wyłożyć papierem do pieczenia, wylać masę biszkoptową, wyrównać. Piec około 8 minut w temperaturze 190?C. Ściereczkę kuchenną (lnianą) wysypać cukrem waniliowym. Położyć na niej upieczoną, gorącą roladę (wierzchem do ściereczki, natychmiast zdjąć papier). Następnie szybko zwinąć razem ze ściereczką, odstawić do wystygnięcia.

Budyń ugotować w o,4 litra mleka. Pozostawić do schłodzenia. Galaretkę rozrobić 1 w szklance wody. Zimną pokroić. Masło utrzeć na puszystą masę z cukrem pudrem blenderem . Potem stopniowo dodawać budyń schłodzony. Mase wyłożyć na ciasto, na to galaretkę i owoce. Zwinąć . Smacznego

Przepis dodał użytkownik mysza7513

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2qduu9
d2qduu9
d2qduu9
Więcej tematów
d2qduu9