Trwa ładowanie...
d41ln9e
23-02-2012 20:08

Tort rafaello z truskawkami

Przepis
4.0
(17 głosów)
Oceń:
d41ln9e
Składniki
  • BISZKOPT: 4 jajka, szkl. cukru, szkl. mąki pszennej, 1/3 szkl. mąki ziemniaczanej, 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia.
    • DODATKOWO: 40 dag truskawek, 2,5 tabliczki białej czekolady, śmietan-fix, 2 szkl. kremówki, 10 dag wiórków kokosowych.
Przepis

1. Białka ubić z cukrem, dodawać po 1 żółtku. Dodać mąki zmieszane z proszkiem. Przełożyć do natłuszczonej i wyłożonej pergaminem tortownicy o średnicy 24cm. Piec ok. 30 min w temp. 175st. Ostudzić, przekroić na 2 krążki.
2. Czekoladę rozpuścić, przestudzić. Śmietankę ubić, wsypać śmietan-fix, dodawać po łyżce rozpuszczonej czekolady. Dosypać wiórki. Schładzać pół godz. Kilka truskawek odłożyć do dekoracji, resztę pokroić w plasterki. Pierwszy krążek ciasta posmarować kremem, powciskać pokrojone truskawki, przykryć 2 krążkiem ciasta. Wierzch i boki ciasta posmarować resztą kremu. Udekorować truskawkami.

Przepis dodał użytkownik czekoladka_m

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d41ln9e
d41ln9e
d41ln9e
Więcej tematów
d41ln9e