23-02-2012 19:40
Malinowe cudo
Przepis
2.5
(2 głosy)
Oceń:
Składniki
- MASA I: 500g kremówki, galaretka cytrynowa, 3 łyżki cukru pudru.
- MASA II: 2 szkl. mleka, 25 dag wiórków kokosowych, kost. masła (25dag), 1/3 szkl. cukru pudru.
- PONADTO: 30 dag malin, 15 dag podłużnych biszkoptów, tabliczka mlecznej czekolady, galaretka malinowa.
Przepis
1. Galaretkę rozpuścić w 450ml wrzątku, przestudzić. Kremówkę ubić z cukrem, ubijając, powoli wlewać galaretkę. Schładzać, aż stężeje.
2. Wiórki zagotować z mlekiem, gdy zgęstnieje ostudzić. Masło utrzeć z pudrem, dodawać po łyżce kokosu.
3. Na dnie tortownicy o średnicy 28 cm wyłożyć biszkopty, na to masę I, masę II. Na wierzchu ułożyć maliny. Galaretkę rozpuścić w 1/2l wrzątku, tężejącą wylać na maliny, schłodzić.
Przepis dodał użytkownik czekoladka_m
Podziel się opinią
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.