Trwa ładowanie...
dgdijrr
22-02-2012 17:20

Terrine z białej czekolady

Przepis
3.6
(5 głosów)
Oceń:
dgdijrr
Składniki
  • 300 g białej czekolady, 3 jajka, 300ml śmietanki 30%, 5 łyżek wody, 2 łyżki cukru.
Przepis

Wodę z cukrem zagotować, gotować ok. 2 min. Zdjąć z ognia. Dodać połamaną czekoladę, podgrzać, aż całkowicie się rozpuści. Lekko przestudzić. Dodać żółtka, dokładnie wymieszać, ostudzić. Śmietankę ubić, dodać do zimnej masy czekoladowej. Bialka ubić na pianę, również dodać do masy. Przelać do wysokiego pojemnika i wstawić na całą noc do zamrażalnika. Wyjąć ok. 15 min przed podaniem. Można udekorować sosem owocowym i świeżymi owocami.

Przepis dodał użytkownik czekoladka_m

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
dgdijrr
dgdijrr
dgdijrr
Więcej tematów
dgdijrr