Trwa ładowanie...
d2fzb3s
22-02-2012 15:40

"Kurze piersi faszerowane mięsem z indyka"

Przepis
2.0
(2 głosy)
Oceń:
d2fzb3s
Składniki
  • - 4 kurze piersi lekko rozbite
  • - pół kilo mielonego mięsa z indyka
  • - sól, pieprz
  • - 2 ząbki czosnku
  • - natka zielonej pietruszki
  • - cząber lub inne ziele dobrze pachnące, np. tymianek
Przepis

Piersi solimy i pieprzymy.
Mięso indycze również doprawiamy,dodając posiekany czosnek i natkę pietruszki.
Nakładamy farsz z indyka na kurze piersi i ciasno zawijamy, podkładając końce piersi do dołu, żeby farsz nie wypadał.
Obsmażamy mięso krótko w brytfance, a potem dusimy do miękkości.

Przepis dodał użytkownik Ewa_Schmidt

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2fzb3s
d2fzb3s
d2fzb3s
Więcej tematów
d2fzb3s