Trwa ładowanie...
d1isndy
21-02-2012 23:06

Lodowe serce

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d1isndy
Składniki
  • 30 dag lodów waniliowych
  • 4 kostki gorzkiej czekolady
  • 100 ml śmietany 30 %
  • 1 łyżka cukru
  • maliny
Przepis

Lody wyciągamy z zamrażarki na 3-4 minuty. Czekoladę kruszymy w rozdrabniaczu lub ścieramy na tarce o grubych oczkach. Pół łyżeczki zostawiamy do dekoracji, a pozostałą dodajemy do lodów, dokładnie mieszamy. Lodami napełniamy sylikonowe foremki w kształcie serca i wkładamy do zamrażarki na około 20 minut. W tym czasie ubijamy na sztywno śmietanę, pod koniec dodajemy cukier. Maliny dokładnie płuczemy, osuszamy papierowym ręcznikiem. Lodowe serca wyciągamy na talerzyki. Szprycą cukierniczą dekorujemy talerz ubitą śmietaną wokół lodów i przybieramy świeżymy malinami. Posypujemy odrobiną czekolady. Podajemy od razu po przygotowaniu.

Przepis dodał użytkownik Bernadetta

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1isndy
d1isndy
d1isndy
Więcej tematów
d1isndy