21-02-2012 23:06
Lodowe serce
Przepis
Oceń jako pierwszy:
Składniki
- 30 dag lodów waniliowych
- 4 kostki gorzkiej czekolady
- 100 ml śmietany 30 %
- 1 łyżka cukru
- maliny
Przepis
Lody wyciągamy z zamrażarki na 3-4 minuty. Czekoladę kruszymy w rozdrabniaczu lub ścieramy na tarce o grubych oczkach. Pół łyżeczki zostawiamy do dekoracji, a pozostałą dodajemy do lodów, dokładnie mieszamy. Lodami napełniamy sylikonowe foremki w kształcie serca i wkładamy do zamrażarki na około 20 minut. W tym czasie ubijamy na sztywno śmietanę, pod koniec dodajemy cukier. Maliny dokładnie płuczemy, osuszamy papierowym ręcznikiem. Lodowe serca wyciągamy na talerzyki. Szprycą cukierniczą dekorujemy talerz ubitą śmietaną wokół lodów i przybieramy świeżymy malinami. Posypujemy odrobiną czekolady. Podajemy od razu po przygotowaniu.
Przepis dodał użytkownik Bernadetta
Podziel się opinią
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.