Trwa ładowanie...
d4ifso4
21-02-2012 15:29

Zupa Tom Kha Kai

Przepis
3.0
(5 głosów)
Oceń:
d4ifso4
Składniki
  • -1/2l bulion drobiowy w proszku lub kostce
  • - mleko kokosowe - 0,75 l
  • - 0,3 l śmietanki kremowej
  • - 100g pasty Tom Yum /Kuchnie Swiata/
  • - trawa cytrynowa sztuk 4 ;)
  • - 1/2 kłącza świeżego imbiru drobno posiekanego
  • - 6 łyżek sosu sojowego
  • - 5 łyżek cukru
Przepis

Na gorącą oliwę w rondelku wrzucamy pastę curry, przesmażamy. Wlewamy mleko kokosowe, po chwili śmietankę. Dodajemy trawkę, imbir, gotujemy, dolewamy bulion. Dorzucamy pozostałe składniki. Doprawiamy do smaku i gotowe!

Przepis dodał użytkownik Ewa_Schmidt

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d4ifso4
d4ifso4
d4ifso4
Więcej tematów
d4ifso4