Trwa ładowanie...
d2slbiy
21-02-2012 15:13

Kartoflaczki z nadzieniem

Przepis
3.6
(11 głosów)
Oceń:
d2slbiy
Składniki
  • Na ciasto:
  • - ugotowane ziemniaki wg uznania
  • - 1 jajo
  • - mąki ile wejdzie
    • Farsz z kapusty:
  • - 30 dag kiszonej kapusty
  • - mała cebula
  • - 100g boczku
Przepis

Kapustę udusić w niewielkiej ilości wody z solą i pieprzem. Podsmażyć posiekany drobno boczek z takąż cebulką i dodać do garnka, dusić jeszcze chwilę.

Farsz z mięsa:
- 30dag mielonego mięsa
-ząbek czosnku
- sól, pieprz
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego

Mięso podsmażyć na oliwie, dodać czosnek, przyprawy i koncentrat.

Formować w dłoniach niewielkie placuszki z ciasta, nakładać na nie niewielkie porcje farszu i zamykać jak pierogi. Obsmażać na oliwie na złoto z obu stron. Gotowe :)!
- dwie łyżki koncentratu pomidorowego

Ziemniaki utrezć z jajkiem i dodać tyle mąki, żeby wyszło dość luźne, ale trzymające się ciasto.

Przepis dodał użytkownik Ewa_Schmidt

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2slbiy
d2slbiy
d2slbiy
Więcej tematów
d2slbiy