21-02-2012 15:13
Kartoflaczki z nadzieniem
Przepis
3.6
(11 głosów)
Oceń:
Składniki
- Na ciasto:
- - ugotowane ziemniaki wg uznania
- - 1 jajo
- - mąki ile wejdzie
- Farsz z kapusty:
- - 30 dag kiszonej kapusty
- - mała cebula
- - 100g boczku
Przepis
Kapustę udusić w niewielkiej ilości wody z solą i pieprzem. Podsmażyć posiekany drobno boczek z takąż cebulką i dodać do garnka, dusić jeszcze chwilę.
Farsz z mięsa:
- 30dag mielonego mięsa
-ząbek czosnku
- sól, pieprz
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego
Mięso podsmażyć na oliwie, dodać czosnek, przyprawy i koncentrat.
Formować w dłoniach niewielkie placuszki z ciasta, nakładać na nie niewielkie porcje farszu i zamykać jak pierogi. Obsmażać na oliwie na złoto z obu stron. Gotowe :)!
- dwie łyżki koncentratu pomidorowego
Ziemniaki utrezć z jajkiem i dodać tyle mąki, żeby wyszło dość luźne, ale trzymające się ciasto.
Przepis dodał użytkownik Ewa_Schmidt
Podziel się opinią
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.