20-02-2012 19:21
Krem z zielonej herbaty
Przepis
3.9
(7 głosów)
Oceń:
Składniki
- Składniki: 6 łyżek zielonej herbaty liściastej, 225 ml mleka, 450 ml śmietanki 30%, 8 łyżek cukru, 4 łyżeczki żelatyny.
Przepis
Herbatę, mleko, śmietankę i cukier podgrzewać na małym ogniu, aż cukier się rozpuści, ale nie gotować. Odstawić na 10 min. Żelatynę namoczyć w 3 łyżkach zimnej wody. Przecedzić do garnka, dodać żelatynę. Podgrzewać, aż żelatyna całkowicie się rozpuści. Musem napełnić pucharki, wstawić do lodówki do zastygnięcia.
Przepis dodał użytkownik czekoladka_m
Podziel się opinią
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.