Trwa ładowanie...
d4jjypd
20-02-2012 18:53

Karkówka zapiekana w kapuście z ziemniakami w mleku

Przepis

Przygotowywany w ten sposób karczek wychodzi karczek delikatny, kruchy, soczysty… Po prostu pyszny.

d4jjypd
4.1
(38 głosów)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-3

123
Źródło: 123
Składniki

1,2 kg karkówki bez kości,
1 kg kapusty kiszonej,
opak. przyprawy do karkówki,
puszka ananasów,
1 łyżka smalcu.

Ziemniaki:
1 kg ziemniaków,
2 ząbki czosnku,
woda,
mleko, łyżka soli,
koperek.

Przepis

Mięso umyć, natrzeć przyprawą. Włożyć na kilka godz. do lodówki. Następnie obsmażyć je na smalcu ze wszystkich stron. Kapustę odcisnąć, pokroić drobno. Część kapusty ułożyć na dnie naczynia żaroodpornego. Włożyć mięso, na około ułożyć resztę kapusty. Ananasy pokroić w kostkę, ułożyć na karkówce, kapustę polać sokiem z ananasów. Przykryć i piec ok. 2 godz. w temp. 180 st.

Ziemniaki obrać, zalać w proporcji 1:1 wodą i mlekiem. Dodać czosnek w łupinach i sól. Gotować do miękkości. Posypać posiekanym koperkiem.

Przepis dodał użytkownik czekoladka_m

Karkówka zapiekana w kapuście z ziemniakami w mleku
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d4jjypd
d4jjypd
d4jjypd
d4jjypd
Więcej tematów
d4jjypd