Trwa ładowanie...
d3opjq2
20-02-2012 12:52

Zrolowana karkóweczka

Przepis
3.6
(8 głosów)
Oceń:
d3opjq2
Składniki
  • 3 kotlety z karkówki ( po 150 g )
  • sól zmiękczająca do mięsa
  • Nadzienie :
  • 200 g pieczarek
  • 1 mała cebula
  • 2 łyżki kaparów w zalewie
  • 1 mała czerwona papryka
  • 1 łyżka kaszy manny
  • 3 łyżki oleju ryżowego
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • papryka ostra do smaku
Przepis

Kotlety z karkówki umyć i osuszyć.
Każdy z nich oprószyć solą zmiękczającą i odstawić na 20 minut.
W międzyczasie przygotować farsz : na patelni rozgrzać olej ryżowy, wrzucić pokrojone w kostkę pieczarki, cebulę i paprykę i podsmażyć.
Dodać kaszę mannę i kapary odsączone z zalewy, doprawić do smaku i wymieszać.
Po upływie 20 minut rozbić tłuczkiem do mięsa karkówkę na płaty.
Na każdy z nich nałożyć po 1/3 farszu, zwinąć w roladki.
Każdą roladkę zawinąć szczelnie w folię spożywczą i zawiązać końce.
Włożyć je do garnka, zalać zimną wodą i gotować od zagotowania wody 35 minut.
Po ugotowaniu i zdjęciu z nich folii można podsmażyć na złoty kolor ( ja tak zrobiłam ).
Roladki podawać np. z frytkami i surówką z kapusty pekińskiej.

Przepis dodał użytkownik zewaewa

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3opjq2
d3opjq2
d3opjq2
Więcej tematów
d3opjq2