Trwa ładowanie...
d3ixacu
20-02-2012 12:29

Łosoś duszony w winie

Przepis
5.0
(1 głos)
Oceń:
d3ixacu
Składniki
  • 4 filety łososia
  • pól czerwonej papryki
  • 4 ząbki czosnku
  • pęczek pietruszki
  • 2 łyżki oliwy
  • sól, pieprz, tymianek
  • 200 ml białego wina
Przepis

Filety z łososia oprószyć solą i pieprzem, paprykę pokroić w drobną kostkę, czosnek obrać, pietruszkę posiekać. Na patelnię wlać oliwę, po rozgrzaniu ułożyć na niej filety. Po obsmażeniu z jednej strony, przekładamy łososia na drugą stronę, układamy na nim paprykę, czosnek ścieramy na małej tarce bezpośrednio nad rybą. Całość obsypujemy tymiankiem, następnie wlewamy 200 ml białego wina, zakrywamy przykrywką i dusimy około 15 minut. Po tym czasie przekładamy rybę na talerz, posypujemy pietruszką i podajemy. Smacznego!

Przepis dodał użytkownik malwinkanr1

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3ixacu
d3ixacu
d3ixacu
Więcej tematów
d3ixacu