Roladki z warzywami
- 3 kotlety ze schabu bez kości ( po ok. 150 g każdy )
- 250 g mrożonej mieszanki chińskiej
- 4 pieczarki
- 100 g części brokuła bez różyczek
- 3 łyżki oleju
- 1 łyżeczka piri piri
- sól do smaku
- pieprz do smaku
- 1 łyżka bułki tartej
- sól do kotletów
- pieprz do kotletów
- olej do smażenia
Na patelni rozgrzać olej, wrzucić pokrojone pieczarki, posiekane części brokuła i mieszankę chińską i wszystko podsmażyć do momentu rozmrożenia się mieszanki.
Dodać przyprawy i bułkę tartą i wymieszać farsz.
Kotlety opłukać, rozbić tłuczkiem do mięsa i oprószyć solą i pieprzem.
Farsz podzielić na 3 części, na każdy płat mięsa rozłożyć porcje nadzienia i zwinąć roladki.
Tak przygotowane roladki zawinąć w folię spożywczą, ale folii powinno być na długość w zapasie aby po zawinięciu w nią roladki można było końce ze sobą związać.
W garnku umieścić roladki w folii, wlać wody tyle aby zakryła roladki i od momentu zagotowania wody gotować 10 minut.
Wyjąć roladki z wody, gdy lekko przestygną zdjąć folię.
Na patelni grillowej lub zwykłej podgrzać olej i podsmażyć roladki na złoty kolor z każdej strony.
Przepis dodał użytkownik zewaewa
Podziel się opinią
Komentarze