Trwa ładowanie...
d1t34fb
13-02-2012 19:37

pierś z kurczaka w cieście francuskim

Przepis
3.0
(3 głosy)
Oceń:
d1t34fb
Składniki
  • pierś z kurczaka 20 dag
  • papryka czerwona świeża 0,5 szt.
  • papryka zielona świeża 0,5 szt.
  • ser żółty 10 dag
  • mrożone ciasto francuskie 6 płatów
  • sól i pieprz do smaku
  • 1 jajko
Przepis

Pierś z kurczaka rozdrobnić w blenderze, oprószyć solą i pieprzem. Następnie rozdrobnić paprykę na spore kawałki. Ser posiekać w rozdrabniaczu, ewentualnie pokroić w słupki. Ciasto francuskie rozmrozić. Płaty powinny być prostokątne. Na środku każdego prostokąta położyć filet, paprykę i ser (równolegle do krótszego boku ciasta). Następnie nacinać ciasto równolegle do dłuższego boku (docinać do nadzienie) z obu stron nadzienia. Należy zrobić po 5 nacięć z każdej strony, by powstało 6 pasków. Następnie zawijać paski ciasta na nadzieniu tworząc warkoczyk. Posmarować na wierzchu rozkłóconym jajkiem. Piec w temperaturze 150 stopni około 20 -25 min.

Przepis dodał użytkownik nerarosa

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1t34fb
d1t34fb
d1t34fb
Więcej tematów
d1t34fb