Trwa ładowanie...
d4ifso4
13-02-2012 17:32

Zupa z czerwonym winem

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d4ifso4
Składniki
  • 500 g mięsa wieprzowego lub wołowego
  • 130 g boczku wędzonego
  • 2 cebule
  • 2 łyżki oleju
  • 150 ml czerwonego wina
  • 600 ml bulionu mięsnego może być z kostki
  • 1 ząbek czosnku
  • 1/2 łyżeczki tymianku
  • liść laurowy
  • 2 duże marchewki
  • 1 czerwona papryka
  • 1 żółta papryka
  • 2-3 łyżki posiekanej natki pietruszki
Przepis

Mięso pokroić na kawałki, boczek w kostkę. Cebulę obrać pokroić na
talarki.
W garnku na silnie rozgrzanym oleju podsmażyć mięso i boczek, często
mieszając. Dodać cebulę i podsmażyć na złoty kolor. Wlać wino i
bulion mięsny. Czosnek pokroić w kosteczkę i wrzucić do garnka. Dodać
tymianek i liść laurowy. Gotować pod przykryciem. Marchewkę
obrać,pokroić na plasterki wrzucić do garnka 25 minut przed końcem
gotowania. Papryki pokroić na ćwiartki,usunąć gniazda nasienne, umyć
pokroić na paski i dodać do zupy na 10 minut przed zakończeniem
gotowania zupy. Zupę posypać posiekaną natką pietruszką.

Zupę można podać z każdym rodzajem chleba,który maczany z zupie jest
bardzo smaczny.

Przepis dodał użytkownik eluchap56

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d4ifso4
d4ifso4
d4ifso4
Więcej tematów
d4ifso4