Trwa ładowanie...
d2rehwk
13-02-2012 14:49

ZEBRA

Przepis
3.3
(7 głosów)
Oceń:
d2rehwk
Składniki
  • 3 SZKL. MĄKI
  • 1,5 SZKL. CUKRU
  • 5 JAJ
  • 1 SZKL. WODY
  • 1 SZKL. OLEJU
  • CUKIER WANILIOWY
  • PROSZEK DO PIECZENIA
  • 2 ŁYZKI KAKAO
    • POLEWA CZEKOLADOWA
Przepis

JAJKA UBIĆ Z CUKREM I CUKREM WANILIOWYM, NASTĘPNIE WMIESZAĆ POZOSTAŁE SKŁADNIKI. CIASTO PODZIELIĆ NA DWIE RÓWNE CZĘŚCI, DO JEDNEJ DODAĆ 2 ŁYŻKI KAKAO A DO DRUGIEJ DWIE ŁYŻKI MĄKI. TORTOWNICĘ (JA UŻYŁAM KEKSÓWKĘ) NATŁUŚCIĆ, WYŁOŻYĆ PAPIEREM DO PIECZENIA I WYSYPAĆ BUŁKĄ TARTĄ. NA ŚRODEK FORMY NAKŁADAĆ NA PRZEMIAN PO DWIE ŁYŻKI JASNEGO I CIEMNEGO CIASTA.
CIASTO PIEC PRZEZ OK 1 GODZINĘ W TEMP. 180 ST. C
PO WYSTUDZENIU UDEKOROWAĆ POLEWĄ BĄDŹ POSYPAĆ CUKREM PUDREM

SMACZNEGO

Przepis dodał użytkownik otylia-sieczka

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2rehwk
d2rehwk
d2rehwk
Więcej tematów
d2rehwk