Trwa ładowanie...
d35ptwa
12-02-2012 14:19

Solanka Rosyjska

Przepis
4.7
(3 głosy)
Oceń:
d35ptwa
Składniki
  • Składniki:
  • 50 dag karczku
  • 2 cebule
  • 3 kiszone ogórki
  • 10-15 zielonych/czarnych marynowanych oliwek
  • 1 sloiczek koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżka masła
  • 100 ml śmietany
  • 1/2 cytryny
  • sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • 1 łyżka posiekanego koperku
  • 2 l wywaru z warzyw (może być z kostki)
Przepis

Sposób przyrządzenia:
Mięso ugotować w wywarze, wyjąć i pokroić w paseczki. Cebulę obrać, posiekać, zeszklić na tłuszczu i dodać przecier pomidorowy. Ogórki obrać, i pokroić w kosteczki. Oliwki wydrylować. W garnku zagotować wywar. Wrzucić wszystkie składniki. (bez oliwek i zieleniny) Gotować 5 min. Dodać przyprawy i oliwki i gotować jeszcze 5 min. Podprawić śmietaną, dodać posiekaną natkę i koperek oraz obraną ze skórki i pokrojoną w półplasterki cytrynę.

Przepis dodał użytkownik ALA73

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d35ptwa
d35ptwa
d35ptwa
Więcej tematów
d35ptwa