Trwa ładowanie...
d3p83l0
09-02-2012 17:13

Zupa ze świeżego ogórka z groszkiem ptysiowym

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d3p83l0
Składniki
  • 2-3 ogórki świeże
  • 6 łyżek mąki ziemniaczanej
  • 3-4 kostki rosołowe
  • 1 serek topiony śmietankowy
  • cebule
  • 100ml kwaśnej śmietany
  • koperek
    • Na groszek ptysiowy:
  • 1 szklanka wody
  • 1/3 kostka masła
  • 1 szklanka mąki
  • 2-3 jajka
Przepis

Umytego ogórka ze skórką, serek topiony, cebule, kostki rosołowe i mąkę miksujemy blenderem.
Przekładamy do garnka, zalewamy 700ml wody i gotujemy 10-15 minut. Wlewamy śmietanę mieszając aby się nie przypaliła do garnka , drobno pokrojony koperek.
Groszek ptysiowy:
Wlewam wodę, dodaję masło i mieszam do momentu, aż masło się roztopi.
Dodaję mąkę i całość mieszam aż masa będzie gęsta.
Do przestudzonego ciasta dodaję jajka i dokładnie mieszam, aż masa będzie gęsta. Nakładam do szprycy lub rękawa.
Wyciskam małe kuleczki.
Wstawiam do nagrzanego do 200°C piekarnika i piekę ok. 10 minut.

Przepis dodał użytkownik slodziak

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3p83l0
d3p83l0
d3p83l0
Więcej tematów
d3p83l0