Trwa ładowanie...
d2l9n1l
08-02-2012 22:24

Rafaelo

Przepis
2.2
(5 głosów)
Oceń:
d2l9n1l
Składniki
  • Biszkopt:
  • 160 g mąki
  • 220 g cukru
  • 6 jajek
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • Krem:
  • 250 g kasi
  • 160 g mąki
  • 220 g cukru
  • 1 l mleka
  • 1 olejek waniliowy
  • Wierzch:
  • 100 g wiórków kokosowych
  • 70 g kasi
  • 3 łyżki cukru
Przepis

Jajka utrzyj z cukrem, dodaj mąkę i proszek do pieczenia. Ciasto wylej na blachę wyłożoną papierem do pieczenia (20x25cm) i piecz w 180st.C. przez około 30 min.
Pół litra mleka wlej do garnka, dodaj cukier i zagotuj. Do pozostałego mleka dodaj olejek i przesianą mąkę. Dokładnie wymieszaj i wlej do gotującego się mleka. Jeszcze przez chwilę gotuj na małym ogniu. Odstaw do wystygnięcia. zmiksuj i dodawaj do niej po trochu zimnego kremu. Biszkopt przekrój w poprzek na dwie części i obie posmaruj kremem (na spodzie biszkopt, na to masa, na nią drugi biszkopt i znów masa). Na wierzchu rozprowadź podsmażone na osłodzone wiórki kokosowe.

Przepis dodał użytkownik slodziak

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2l9n1l
d2l9n1l
d2l9n1l
Więcej tematów
d2l9n1l