Trwa ładowanie...
d1m6jo5
08-02-2012 21:44

Conchiglioni

Przepis
1.7
(3 głosy)
Oceń:
d1m6jo5
Składniki
  • 16-20 dużych muszli makaronowych(conchiglioni)
  • Farsz:
  • 1 mały kalafior
  • 3 marynowane pieczarki
  • 3 łyżki ugotowanego ryżu
  • 5 ząbków czosnku
  • 1 koperek
  • 3 łyżki naturalnego jogurtu
  • przyprawy;sól, pieprz, zioła
  • 6-8 łyżek oleju do ugotowania muszli
Przepis

Pierwszą czynnością jest gotowanie-podduszenie w PAROWAR-owarze
muszli w osolonej wodzie z dodatkiem oleju.
Następnie ugotować małego kalafiora w osolonej wodzie - gotować około
od 5 do 6 minut oraz ugotować ryż.
Kolejnym etapem jest skrojenie zimnego kalafiora, marynowanych
pieczarek, koperku, czosnku następnie dodać przyprawy i wlać jogurt -
wszystko
delikatnie wymieszać.

Każdą muszlę nadziewać farszem, można posypać ziołami.

Podawać na zimno

Przepis dodał użytkownik konstancja18

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1m6jo5
d1m6jo5
d1m6jo5
Więcej tematów
d1m6jo5