Trwa ładowanie...
d1vu3h8
07-02-2012 10:03

Różki czekoladowe z kremem

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d1vu3h8
Składniki
  • 200g czekolady deserowej lub gorzkiej
  • 350g kremowego twarożku
  • 3 łyżki gęstej kremówki
  • 2 łyżki brandy
  • 2 łyżki cukru pudru
  • drobno posiekana skórka z cytryny
Przepis

Z papieru do pieczenia wyciąć 8 krążków o średnicy 15cm.
Uformować z nich rożki i skleić bok każdego taśmą
samoprzylepną.Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i wystudzić.
Łyżką nałożyć po trochu płynnej czekolady do rożków ,obracając
nimi tak,żeby równą warstwa pokryła ścianki. Włożyć na 2 minuty do
zamrażalnika.

Krem: W miseczce utrzeć twarożek ze śmietaną ,brandy,cukrem
pudrem,połączyć na koniec dodać startą skórkę cytrynową i jeszcze
raz połączyć. Krem przełożyć do szprycy i wcisnąć go do rożków.
Delikatnie zdjąć papier.

Przepis dodał użytkownik eluchap56

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1vu3h8
d1vu3h8
d1vu3h8
Więcej tematów
d1vu3h8