Trwa ładowanie...
d1k4xn9
06-02-2012 10:06

Faszerowana papryka

Przepis
3.5
(11 głosów)
Oceń:
d1k4xn9
Składniki
  • 300 g ugotowanej kaszki kuskus
  • 4 czerwone papryki
  • 1 średnia marchewka
  • 1 średnia pietruszka
  • 200 g pieczarek
  • 1 średnia cebula
  • 200 g mielonego mięsa
  • 50 g sera żółtego
  • sól,pieprz do smaku
Przepis

Pietruszkę, marchewkę i pieczarki zetrzeć na tarce o dużych oczkach,cebulę pokroić w drobną kostkę. Wszystko wrzucić na
patelnię, dodać mięso mielone, podlać odrobiną wody. Dusić pod przykryciem aż do miękkości. Wszystko dokładnie wymieszać z ugotowaną kaszką kuskus, doprawić do smaku solą i pieprzem. Tak przygotowany farsz nałożyć do wydrążonych papryk. Wierzch posypać starym żółtym serem lub położyć po plasterku sera topionego. Ułożyć w żaroodpornym naczyniu, podlać 1/2 szklanki wody. Wstawić na 40-45 minut do gorącego piekarnika nagrzanego do 180 stopni.

Przepis dodał użytkownik eluchap56

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1k4xn9
d1k4xn9
d1k4xn9
Więcej tematów
d1k4xn9