Trwa ładowanie...
dmplmq0
05-02-2012 16:48

Rolada bezowa

Przepis
3.7
(6 głosów)
Oceń:
dmplmq0
Składniki
  • 5 białek
  • 3/4 szklanki cukru
  • 3 łyżeczki mąki ziemniaczanej
  • 1 łyżeczka octu
  • szczypta soli
    • 400 g śmietany kremówki
  • 1 opakowanie Śmietan Fix'u
  • 250 g truskawek
  • cukier puder
  • tłuszcz
Przepis

Białka ubić na sztywna pianę z dodatkiem soli. Pod koniec ubijania
dodawać po łyżce cukru. Następnie zmniejszyć obroty miksera i dodać
ocet oraz mąkę i chwilkę miksować. Piana powinna być sztywna i
błyszcząca.
Formę do pieczenia posmarować margaryną a następnie wyłożyć
papierem do pieczenia. Wyłożyć pianę i rozsmarować równo. Piec w
piekarniku 30 min w temp. 140'C. Gotową pozostawić, aż przestygnie.

Śmietanę ubić na sztywno z dodatkiem Śmietan Fix'u. Truskawki
dokładnie umyć, poodcinać szypułki a następnie pokroić w ćwiartki.

Na zimną bezę nakładamy ubitą śmietanę a następnie posypujemy
truskawkami i delikatnie zwijamy, od krótszego boku.
Posypujemy cukrem pudrem i przyozdabiamy truskawkami. Smacznego !!

Przepis dodał użytkownik IKM

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
dmplmq0
dmplmq0
dmplmq0
Więcej tematów
dmplmq0