Trwa ładowanie...
d21vmxd
05-02-2012 10:51

Placuszki z bitą śmietaną i truskawkami

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d21vmxd
Składniki
  • 200 g makaronu ryżowego
  • jajko
  • 1,5 szklanki śmietany kremówki
  • 5 łyżek cukru pudru
  • 45 g masła
  • 400 g truskawek
  • Śmietan-fix
  • polewa czekoladowa
Przepis

Makaron ryżowy przygotować według wskazówek na opakowaniu. Odcedzić i
dobrze odsączyć na papierowym ręczniku. Rozkłócone jajko wymieszać z
łyżką kremówki i łyżką cukru pudru dodać do makaronu i wymieszać.
Niewielkie porcje masła rozpuścić na patelni. Z masy makaronowej
uformować małe placuszki i smażyć na gorącym maśle z obu stron na
złoty kolor.
Każdy krążek odsączyć z tłuszczu, kładąc go na papierowymręczniku.
Pozostałą śmietanę ubić z resztą cukru pudru i Śmietan -fixem
Truskawki opłukać usunąć szypułki i pokroić w plasterki. Placki (3
sztuki) przekładać bitą śmietaną i truskawkami. Wierz posmarować
również bitą śmietaną polać polewą czekoladową i udekorować
truskawką. Odstawić do lodówki na 30 minut.

Przepis dodał użytkownik eluchap56

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d21vmxd
d21vmxd
d21vmxd
Więcej tematów
d21vmxd