Trwa ładowanie...
d3th1tz
04-02-2012 18:52

Szarlotka pod pianką :)

Przepis
5.0
(1 głos)
Oceń:
d3th1tz
Składniki
  • 2.5 kg jabłek
  • 2 galaretki agrestowe
  • 500 g śmietanki kremowki 30%
  • biszkopty okrągłe
Przepis

jabłka obieramy i dusimy, pod koniec dodajemy jedną torebkę galaretki arestowej i dokladnie mieszamy do czasu kiedy calkowicie sie rozpusci.

Formę wykładamy dokładnie biszkoptami. Na biszkopty wykladamy uduszone jabłka. Zostawiamy do ostyniecia. Wlewamy schlodzoną śmietankę do miski i miksujemy (przez 3 min) na wysokich obrotach do momentu ubicia. Dodajemy do niej galaretkę (wczesniej rozrobioną w wodzie i ostudzoną (do momentu kiedy bedzie sie lekko lepic) i mieszamy kilka sekund na wysokich obrotach.

Wykładamy do formy na jabłka. Odstawiamy do ostudzenia w chlodne miejsce.

Smacznego :)

Przepis dodał użytkownik olcia19919

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3th1tz
d3th1tz
d3th1tz
Więcej tematów
d3th1tz