04-02-2012 18:52
Szarlotka pod pianką :)
Przepis
5.0
(1 głos)
Oceń:
Składniki
- 2.5 kg jabłek
- 2 galaretki agrestowe
- 500 g śmietanki kremowki 30%
- biszkopty okrągłe
Przepis
jabłka obieramy i dusimy, pod koniec dodajemy jedną torebkę galaretki arestowej i dokladnie mieszamy do czasu kiedy calkowicie sie rozpusci.
Formę wykładamy dokładnie biszkoptami. Na biszkopty wykladamy uduszone jabłka. Zostawiamy do ostyniecia. Wlewamy schlodzoną śmietankę do miski i miksujemy (przez 3 min) na wysokich obrotach do momentu ubicia. Dodajemy do niej galaretkę (wczesniej rozrobioną w wodzie i ostudzoną (do momentu kiedy bedzie sie lekko lepic) i mieszamy kilka sekund na wysokich obrotach.
Wykładamy do formy na jabłka. Odstawiamy do ostudzenia w chlodne miejsce.
Smacznego :)
Przepis dodał użytkownik olcia19919
Podziel się opinią
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.