Trwa ładowanie...
d2br7kg
04-02-2012 15:15

Mus z białej czekolady z Malibu i malinami.

Przepis
5.0
(1 głos)
Oceń:
d2br7kg
Składniki
  • Składniki na 5 porcji:
    • ? maliny
  • ? likier kokosowy Malibu
  • ? kakao
  • ? 100 g białej czekolady
  • ? 1 duże jajko
  • ? 3 łyżki cukru
  • ? 1/2 szklanki (125 ml) śmietanki kremowej 30% - bardzo zimnej.
              • Przygotowanie:
    • Do pucharków lub kieliszków włożyć po kilka malin, polać likierem (opcjonalnie). Czekoladę roztopić. Ubić białko na rzadką pianę, dodać cukier i dalej ubijać aż piana będzie idealnie sztywna i błyszcząca.
  • Roztopioną czekoladę (trochę przestudzoną) wymieszać z 3 łyżkami śmietanki kremowej, a następnie energicznie wymieszać z żółtkiem.
  • Dodać połowę ubitego białka i delikatnie wymieszać, następnie połączyć z resztą białka.
  • Resztę śmietanki kremowej ubić na sztywną pianę i delikatnie wymieszać łyżką z czekoladową masą. Wyłożyć na maliny i wstawić do lodówki na 5 godzin lub najlepiej na całą noc.
  • Przed podaniem posypać grubą warstwą kakao i udekorować malinami
Przepis

Przygotowanie:

Do pucharków lub kieliszków włożyć po kilka malin, polać likierem. Czekoladę roztopić. Ubić białko na rzadką pianę, dodać cukier i dalej ubijać aż piana będzie idealnie sztywna i błyszcząca.Roztopioną czekoladę (trochę przestudzoną) wymieszać z 3 łyżkami śmietanki kremowej, a następnie energicznie wymieszać z żółtkiem.Dodać połowę ubitego białka i delikatnie wymieszać, następnie połączyć z resztą białka.Resztę śmietanki kremowej ubić na sztywną pianę i delikatnie wymieszać łyżką z czekoladową masą. Wyłożyć na maliny i wstawić do lodówki na 5 godzin lub najlepiej na całą noc.Przed podaniem posypać grubą warstwą kakao i udekorować malinami.

Przepis dodał użytkownik casablanca12

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2br7kg
d2br7kg
d2br7kg
Więcej tematów
d2br7kg