28-01-2012 18:51
Victoria sponge cake
Przepis
Oceń jako pierwszy:
Składniki
- - 220g miękkiego masła
- - 220g cukru
- - 4 jaja
- - 220g mąki
- - łyżeczka proszku do pieczenia z czubkiem
- - dżem truskawkowy
- - śmietanka do ubicia
Przepis
Miksujemy masło z cukrem. Osobno ubijamy jaja dodając je powoli do masy maślanej. Przesiewamy mąkę, mieszamy z proszkiem i starannie mieszamy ją z pozostałą masą. Rozlewamy wszystko do dwóch identycznych, okrągłych niewielkich tortownic. Ja wlałam do większej i potem przecinałam ciasto na pół. Pieczemy ok. 25 min przy 170 st C.
Wyjmujemy, chłodzimy. Przekładamy ciasto dżemem truskawkowym i ubitą śmietaną. No cóż, jest dobre! ;)
Przepis dodał użytkownik Ewa_Schmidt
Podziel się opinią
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.