Trwa ładowanie...
d3jqva4
28-01-2012 18:51

Victoria sponge cake

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d3jqva4
Składniki
  • - 220g miękkiego masła
  • - 220g cukru
  • - 4 jaja
  • - 220g mąki
  • - łyżeczka proszku do pieczenia z czubkiem
  • - dżem truskawkowy
  • - śmietanka do ubicia
Przepis

Miksujemy masło z cukrem. Osobno ubijamy jaja dodając je powoli do masy maślanej. Przesiewamy mąkę, mieszamy z proszkiem i starannie mieszamy ją z pozostałą masą. Rozlewamy wszystko do dwóch identycznych, okrągłych niewielkich tortownic. Ja wlałam do większej i potem przecinałam ciasto na pół. Pieczemy ok. 25 min przy 170 st C.
Wyjmujemy, chłodzimy. Przekładamy ciasto dżemem truskawkowym i ubitą śmietaną. No cóż, jest dobre! ;)

Przepis dodał użytkownik Ewa_Schmidt

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3jqva4
d3jqva4
d3jqva4
Więcej tematów
d3jqva4